Directorul general al Romexpo, demis dupa ancheta Centrului de Investigatii Media privind casa familiei Vlasov

Scris de  Mai 22, 2014

Mariana Suciu, directorul general al Romexpo, a fost schimbata din functie in contextul informatiilor publicate de Centrul de Investigatii Media privind modul in care familia Vlasov a inchiriat si apoi a vrut sa cumpere o casa de 250 de metri patrati construita fara autorizatie in interiorul complexului expozitional, la cateva zeci de metri de pavilionul central. Prima parte a anchetei o puteti reciti aici. A doua, insotita de toate documntele care arata cat platea de fapt familia Vlasov pentru proprietate si cu cat a vrut sa o cumpere, poate fi citita aici.

Intr-un comunicat transmis, joi, Centrului de Investigatii Media, Romexpo anunta inlocuirea directorului general Mariana Suciu cu unul dintre fostii ei subalterni, Catalin Trifu. "Avand o bogata experienta in ceea ce priveste organizarea de targuri si expozitii, Domnul Catalin Trifu a lucrat peste 20 de ani in cadrul companiei Romexpo, ocupand functii variate in ierarhia institutionala", afirma reprezentantii Romexpo in comunicatul citat.

Desi in document se precizeaza ca schimbarea s-a facut luni, 19 mai, evenimentul a fost comunicat presei joi, la doua zile dupa ce partea a doua a anchetei referitoare la casa familiei Vlasov din Romexpo a fost publicata de Centrul de Investigatii Media.

Ancheta este insotita de documente care demonstreaza sprijinul acordat de fostul director general Mariana Suciu familiei Vlasov, in tentativa acestora de a cumpara proprietatea Romexpo din incinta complexului expozitional.

La doar o zi dupa aparitia anchetei, in emisiunea "Sub semnul intrebarii", care a preluat ancheta Centrului de Investigatii Media in legatura cu proprietatea ocupata de familia Vlasov in Romexpo, a fost prezentata o ultima somatie adresata fiicei si ginerelui lui Mihail Vlasov, carora li se cerea sa paraseasca locuinta in termen de trei zile, aducandu-li-se la cunostinta si faptul ca, in 12 ore de la primirea documentului, le vor fi taiate utilitatile. Documentul prezentat in emisiunea de televiziune a fost dat publicitatii initial de hotnews.ro.

Prin notificare, sotii Ingrid Vlasov si Marian Nedelcu sint anuntati despre "procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor Seria A nr. 0000070 din 16.05.2014", prin care institutiile din subordinea Primariei Sectorului 1 au "aplicat amenda in cuantum de 20.000 lei" si au "dispus oprirea lucrarilor si desfiinţarea constructiilor nelegal executate".

"Fata de masura dispusa de organul de control, contractul de inchiriere nr. 647/05.09.2012 ramane fara obiect", scrie noul director Trifu in notificarea catre familia Vlasov, refeindu-se la contractul prin care, pentru 500 de lei pe luna, in care sint incluse si costurile cu utilitatile, familia Vlasov ocupa casa leda din Romexpo.

In viziunea noului director, nici "promisiunea de Vanzare-Cumparare ce face obiectul contractului autentificat la 12.12.2013 la Biroul Notarial CONCEDO – Notar Public Vlasov Ana Maria Vanda, (...) nu poate fi perfectata, avand in vedere masura luata de Politia Locala Sector 1 referitor la acest imobil."

"In aceste conditii, in vederea respectarii masurilor dispuse de catre Politia Locala Sector 1, va notificam ca in termen de 12 ore de la data primirii prezentei, se va proceda la intreruperea furnizarii utilitatilor, urmand ca in cel mult 3 zile de la data primirii prezentei, sa evacuati imobilul Casa Leda, situat in Bd. Marasti, nr.65-67, sector 1, Bucuresti, pentru demararea lucrarilor de desfiintare a imobilului mai sus amintit, conform dispozitiilor date de organul in drept sa hotarasca acest lucru", le transmite Romexpo sotilor Vlasov.

Documentul prezentat nu este datat.

Conform unor documente obtinute de Centrul de Investigatii Media, racordarea la utilitati a casei Leda in care locuieste familia Vlasov s-a facut prin extinderea racordurilor Romexpo, astfel ca societatea este in masura sa intrerupa oricand furnizarea catre spatiul ocupat de Ingrid Vlasov si sotul ei.

Centrul de Investigatii Media a incercat, joi, sa ia legatura cu noua conducere, pentru a afla care este stadiul litigiului cu familia Vlasov, insa noul director, Catalin Trifu, nu a gasit cateva minute pentru o scurta conversatie telefonica pe acest subiect, nimeni altcineva din Romexpo nefiind abilitat sa dea declaratii in legatura cu problema casei Leda.

Dupa multe insistente, sub numarul 4815 din 22 mai 2014, sub semnatura noului director Trifu, Romexpo a transmis Centrului de Investigatii Media ca "dispozitiile primite de la institutiile abilitate" in legatura cu casa Leda "au fost transmise catre locatarii casei si vor fi puse in executie in termenul mentionat".

Imposibilitatea unei comunicari telefonice cu directorul Trifu a obligat Centrul de Investigatii Media sa solicite in scris conducerii Romexpo sa precizeze daca "locatarii" casei Leda au semnat ca au primit somatia, insa pana la momentul transmiterii acestei stiri nu am primit niciun raspuns.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

0
Shares