Închisori pentru cei cuminți

Scris de  Apr 20, 2016

 

An de an, mii de copii intră în sistem. Abandonaţi la naştere sau mai târziu, când părinţii nu-i mai pot creşte din cauza sărăciei. 60.000 de copii şi tineri sunt sunt în grija sistemului de protecţie a copilului. Aproape 25.000 sunt cu dizabilităţi.

Statul român i-a ţinut închişi în centre privative de libertate, i-a lăsat în grija unor angajaţi, mulţi dintre ei slab pregătiţi, care s-au transformat în adevăraţi torţionari, la rândul lor victime ale unui sistem nedrept.

Închisori întreţinute pe bani grei şi ascunse de ochii lumii. Acolo nu stau cei care au delapidat România sau hoţii de mâna a doua. Acolo primesc ani grei copiii care s-au născut cu o dizabilitate.

„Cât o să-i mai facem să sufere pe copiii abandonaţi?”, se întreabă jurnaliștii TVR Andreea Archip şi Laura Fronoiu, într-un reportaj-investigație despre problemele sistemului de asistență socială pentru persoanele cu dizabilități.

(Reportaj realizat în cadrul proiectului "Adevărul despre cei care nu există - jurnalism şi activism pentru drepturile celor cu dizabilităţi din centrele finanţate de stat", finanţat prin Fondul ONG în România, Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014, implementat de Centrul de Investigaţii Media în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice.)

{jpgremote}/images/2016/04/inchisori%20pentru%20cei%20cuminti.jpg{/jpgremote}

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

0
Shares