Donatii

Dupa un an in care am lucrat in acest proiect exclusiv voluntar, la sfarsitul anului 2013 Centrul de Investigatii Media a devenit ONG (asociatie) in sensul legii romanesti. Daca vi se pare ca facem ce trebuie, daca va simtiti parte din proiectul nostru, veniti langa noi, sprijiniti-ne!

Fiecare ban primit ne va ajuta sa crestem si sa fim si mai activi in a da in vileag hotiile care tuturor, de ani de zile, ne distrug sistematic visurile, familiile, vietile. Asadar, in schimbul donatiilor, noi va dam jurnalism!

1. PAYPAL – Daca va place cum lucram si vreti sa ne sustineti pe cont propriu, oricand ne puteti face donatii prin PayPal. E cel mai simplu mod de a dona bani, dureaza doua minute si nu trebuie sa aveti nimic altceva decat un card bancar.

2. 2% – Puteti sa donati 2% din impozit catre Centrul de Investigatii Media.

Procedura pentru a dona cei 2% este destul de simpla, desi poate parea complicata.

Pe de-o parte, cei care obtin, pe langa salariu, si venituri din alte activitati (profesii liberale, drepturi de autor, etc.) trebuie sa completeze cu datele lor Declaratia 200 (aici gasiti formularul in care am scris datele noastre) in legatura cu impozitul pe aceste venituri. Cifrele de care e nevoie pentru a completa formularul trebuie luate de la contabilitatea firmei pentru care lucrati.

Pe de alta parte, cei care au venituri exclusiv din salarii si vor sa ne doneze cei 2% din impozit nu trebuie decat sa completeze Declaratia 230 (aici gasiti formularul completat cu datele organizatiei noastre). La fel, cifrele de care aveti nevoie sint la contabilitate.

IMPORTANT: Dupa ce au fost printate, completate si semnate de donator, ambele formulare (declaratii) de mai sus, care contin deja datele noastre, trebuie trimise prin posta la administratia financiara de domiciliu pana la data de 15 martie a anului curent.

E-adevarat ca, uitandu-va la formulare, poate parea o complicatie inutila. E evident ca statul a imaginat acest mecanism greoi tocmai in ideea de a va descuraja in alocarea acestor bani - care, in teorie, i s-ar cuveni - catre alte entitati, mai cu seama catre organizatii care-si propun sa monitorizeze insasi activitatea institutiilor sale, adica mai exact a oamenilor care iau decizii. Consideram ca e un efort pe care fiecare persoana constienta de statutul ei de cetatean ar trebui totusi sa-l faca, mai cu seama in aceste vremuri tulburi.  

Daca munca de pana acum a micii noastre organizatii de presa vi s-a parut relevanta, va multumim pentru sustinere si va asiguram ca ramanem la fel in jurnalismul pe care-l practicam.  

Daca totusi alegeti sa-i lasati statului, noi promitem ca vom face tot posibilul sa vi-i gasim prin cine stie ce afacere necurata dintre cele pe care vom continua, cu orice pret, sa le investigam.

Pentru ca sintem jurnalisti si pentru ca asta ne place sa facem.

Evident ca periodic, dar si ori de cate ori ni se va cere, vom publica pe site bilanturi contabile din care sa reiasa exact ce bani am primit si cum i-am cheltuit.

Va multumim!

Centrul de Investigatii Media

Daca vrei sa ne sustii
PayPal Button
0
Shares